Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Vse ti je le zaupano" by J.-Robert Ouimet & Yves Semen " eBook PDF Kindle ePub Free

Vse ti je le zaupano

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Vse ti je le zaupano
  • Author : J.-Robert Ouimet & Yves Semen
  • Release Date : January 12, 2020
  • Genre: Christianity,Books,Religion & Spirituality,
  • Pages : * pages
  • Size : 545 KB

Description

Zgodba uspešnega podjetnika, ki je sledil nasvetom matere Terezije in v svojem podjetju uresničil krščanski socialni nauk.


Poslovnež Jean-Robert Ouimet (1934-2018), predsednik uprave uspešnega podjetja v Montrealu, je že kot mladenič pogosto premišljeval Jezusovo priliko o talentih. Sin premožnega podjetnika se je ob pogledu na reveže spraševal, s čim si je ravno on prislužil tolikšno blaginjo. V dilemi, ali naj se odpove vsemu premoženju in se posveti duhovnosti, se je leta 1983 odpravil v Kalkuto in vprašal mater Terezijo: »Mati, ali naj razdam vse, kar imam?« Ona pa mu je odgovorila: »Saj vendar ni nič tvojega. Vse ti je le zaupano.«


Zato si je kot direktor podjetja zastavil jasen cilj: vzpostaviti poslovno prakso, ki zagotavlja dolgoročno donosnost in konkurenčnost podjetja ter obenem povečuje dolgoročno srečo in zadovoljstvo zaposlenih. V svoji praksi je uresničil socialno doktrino, o kateri Katoliška cerkev uči že več kot sto let in z njo pospešuje človekovo dostojanstvo na delovnem mestu.


Spremno besedo k slovenski izdaji je prispeval Drago Rudel, predsednik Združenja krščanskih poslovnežev Slovenije.


Free Download "Vse ti je le zaupano" PDF ePub Kindle